De zeventienjarige Graham Rahal heeft de pers laten weten niet langer in de A1 GP Serie aan de start te zullen komen voor Team Libanon, omdat hij zich volledig zal richten op een racezitje in de Amerikaanse ChampCar series in 2007.

Het lijkt erop dat de Amerikaan binnenkort een bekendmaking zal doen over zijn exacte toekomst, verwacht wordt dat hij naast Sebastian Bourdais bij Newman Haas Racing zal aantreden in plaats van Bruno Junqueira die tegenvallende prestaties heeft laten zien in het seizoen 2006.
Rahal zou de leemte van de naar NASCAR vertrekkende AJ Allmendinger (Amerikaan) met deze transfer opvullen, wat voor de Amerikaanse markt interessant is. De diverse “open wheel” raceklassen in Amerika (ChampCar en IRL) hebben de laatste maanden sterk te lijden onder de almaar groeiende populariteit van de NASCAR serie, waarin vele grote en legendarische namen in 2007 aan de start zullen komen. Ex Formule1 coureur Juan Pablo Montoya heeft een contract om in 2007 in NASCAR te rijden en oud Formule1 coureur Jacques Villeneuve is nog altijd op jacht naar een dergelijke overeenkomst.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter