P1 Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
Ik leef na dit alles op een andere planeet. Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe het voelt om een eerste F1 race te winnen. Het team heeft fantastisch gewerkt en ik ben echt blij dat ik er deel van uit maak. Mijn start was OK, maar niet spectaculair. Ik kwam toch nog goed uit de eerste bocht terwijl er rondom mij niets dan chaos was. Ik ben koelbloedig gebleven en ben me blijven concentreren. Ik ben blij dat mijn goede vriend Robert niets heeft. Elke keer dat ik een gat kon openen kwam de safety car buiten en moest ik opnieuw beginnen. Ik had pas op een paar ronden van het einde door dat ik de overwinning in handen had en merkte op dat de fans naast de baan begonnen te juichen toen ik over de streep kwam. Ik moet nu geconcentreerd blijven en hard blijven werken. Dit is een geweldige start van mijn F1 carrière maar het wordt nog een moeilijk seizoen. Ik wil nog eens iedereen bij McLaren en Mercedes-Benz bedanken voor al hun harde werk. De wagen is een plezier om mee te rijden.

P2 Nick Heidfeld (BMW-Sauber)
Ik ben eerst en vooral blij dat Robert niets heeft. We hoopten op een podium en speculeerden over een derde plaats. Een tweede stek hadden we dus zeker niet verwacht. Ook zonder de safety car situaties hadden we een gooi naar deze plaats kunnen doen. Ik moet het team bedanken want zij hebben de wagen echt goed doorontwikkeld. Omdat we zoveel problemen hadden dit weekend wisten we niet hoe sterk we zouden zijn. De race was geweldig, het beste moment was de start toen ik Fernando voorbijging en achter Lewis aanzat. Ik maakte me wat zorgen over Fernando en keek veel in de spiegel, daarna was het een kwestie van de wagen op de baan te houden en dat was vrij moeilijk.

P3 Alex Wurz (Williams)
Een podium pakken op de tiende verjaardag van mijn F1 debuut is een droomresultaat. Ik heb een moeilijk weekend achter de rug en het is niet makkelijk om achteraan te starten. Ik heb niet opgegeven en heb alles gegeven. Dit was een hectische race maar ik had een superwagen en het team heeft de strategie volledig juist bepaald. Ik heb geen fouten gemaakt en kon de banden sparen toen Kovalainen achter me aan zat. Ik heb ook wat geluk gehad bij die aanrijding met Speed, mijn achtervleugel was daardoor beschadigd maar het team zei me dat alles in orde was. Dat kostte me wel wat downforce en snelheid gedurende de rest van de race.

P6 Takuma Sato (Super Aguri Honda)
Dit is een geweldig weekend voor ons! Er zijn hier zo veel dingen gebeurd tijdens de race, ik maakte me echt zorgen over wat er met Kubica gebeurd was en ik ben dan ook opgelucht dat hij niets heeft. Daarvoor moeten we het veiligheidsteam van de F1 bedanken. De race zelf was een mix van competitie en safety car maar onze strategie heeft goed gewerkt. Ik ben vlak voor de pitlane werd gesloten nog binnen kunnen rijden. De laatste ronden waren geweldig! Ik kon er racen met de leiders en ik was er zeker van dat ik kon inhalen en mijn positie kon verdedigen. Dit is de beste dag uit mijn carrière en het is een geweldig resultaat. Dank aan de jongens van het team en onze supporters.

DSQ Felipe Massa (Ferrari)
Wat er met de pitstop gebeurde is echt jammer. De safety car was niet echt in mijn voordeel maar toch had ik er een goede race opzitten. Ik kon enkele belangrijke punten hebben gescoord. Toen ik de pits verliet keek ik niet naar het licht, vooral omdat we met zo veel wagens aan het pitten waren. Het is waar dat McLaren hier vandaag zeer sterk was maar dit is niet het resultaat dat we konden behalen. We hadden minstens op het podium moeten kunnen staan. Het seizoen is nog lang en alles ligt nog open. We moeten aan onze prestaties werken. Ik ben blij dat mijn vriend Kubica zonder al te veel erg uit dat ongeluk is gekomen. Het is bijna een mirakel.

DSQ Giancarlo Fisichella (Renault)
Ik was aan een geweldige race bezig maar toch werd het nog een slechte dag voor me. Ik denk dat het podium haalbaar was dus is het spijtig om die kans te missen. Ik concentreerde me bij het uitkomen van de pits op Kubica die naast me zat. Daardoor heb ik het rode licht niet gezien. Toch een positief punt, we waren vandaag even competitief als Ferrari. Dat ziet er dus goed uit voor volgend weekend en ik hoop om in Indy een betere namiddag te beleven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter