De website Autosport.com meldt dat de FIA gisteren het verlichtingsconcept voor de avondraces heeft getest. Omstreeks half tien ‘s avonds gingen de lichten van de Indianapolis Motor Speedway aan en reed de safety car een dertig tal minuten rondjes op het circuit.

De test had de bedoeling om de zichtbaarheid tijdens het rijden te testen. Tegelijkertijd werd er ook bekeken hoe de televisiecamera’s zo’n avondrace in beeld zouden kunnen brengen.

De Amerikaanse firma Musto Lights werd gevraagd om de verlichting te voorzien. Die firma heeft al ervaring met avondraces in de Verenigde Staten, meer bepaald in de NASCAR, IRL en Champ Car. Foto’s van de test zijn te bekijken op de website Autosport.com.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter