Regen in de tweede kwalificatiesessie betekende dat geen van de 54 deelnemers zijn tijd kon verbeteren. De Peugeot met achter het stuur Pedro Lamy, Stéphane Sarrazin en Sébastien Bourdais zal dus verrassend van polepositie vertrekken in de 75ste editie van de wereldberoemde 24uur van LeMans, voor de Audi van Capello-Kirstensen-McNish. Op de tweede startrij vinden we Jacques Villeneuve terug, samen met zijn teamgenoten Marc Gené en Nicolas Minassian wist de Canadees de derde startplaats te veroveren. Zij krijgen op de tweede startrij het gezelschap van het trio Biela-Pirro-Werner, de winnaars van de voorbije twee jaar. Op de derde startrij zullen de Audi van Luhr-Rockenfeller-Prémat starten, met naast hen het trio Collard-Bouillon-Dalmas in de Pescarolo Sport.

Eerste en enige Belg in LeMans, Vincent Vosse, vinden we terug op een 37ste startplaats. De startopstelling wordt dus bepaald door de eerste kwalificatiesessie die gisteren verreden werd, en die vind u hier terug. Zaterdagmiddag start de race in de Franse Sarthe-streek, en alles is 24 uur op 24 live te volgen op MotorsTV. Wij geven u regelmatig een update, naast de Formule 1-race in Indianapolis.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter