Enkele dagen nadat Lewis Hamilton zei dat hij Fernando Alonso liever niet meer bij McLaren heeft diende de Spanjaard hem via radiozender SER van antwoord.

Ik zou het fantastisch vinden als ik niet meer met Lewis moest werken. Als we volgend seizoen niet meer samen zijn en ik naar een goede wagen kan; geweldig. Als we toch met elkaar verder moeten zullen we weer hard strijden.

Daarmee lijkt het nu wel zo goed als uitgesloten dat McLaren volgend jaar nog doorgaat met het huidige rijdersduo. Waar Alonso naartoe zou kunnen blijft nog wel onbekend. Een overstap naar Ferrari valt alvast uit te sluiten.

Ik heb er zelfs nog niet aan gedacht om volgend jaar niet te racen. Ik heb geen nieuws over Ferrari, zij hebben een contract met Kimi Raikkonen en Felipe Massa. Het is niet een optie waar ik voor volgend jaar aan gedacht heb.

Flavio Briatore maakt Alonso het momenteel ook in het openbaar hof. De Italiaan zei aan Gazzetta dello Sport dat McLaren in de fout is gegaan toen ze Alonso contracteerden.

Ik heb Fernando laten weten dat we hem graag terug zouden hebben als hij van McLaren verlost is.

Als ze in het begin tegen hem hadden gezegd: ‘Kom naar ons, maar je hebt geen enkel voordeel’, dan was hij niet gegaan. Wanneer je een wereldkampioen inhuurt moet je hem nummer 1 maken.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter