Lewis Hamilton won afgelopen zondag een natte Grand Prix van Japan, terwijl zijn dichtste concurrent en tamgenoot Fernando Alonso uitviel door een crash. Van zo’n resultaat had de jonge Brit vooraf nooit durven dromen. Met nog twee races te gaan heeft de McLaren-rijder een comfortabele voorsprong op zijn teamgenoot, maar toch blijft hij voorzichtig: We hebben nog steeds twee races te gaan en er kan nog van alles gebeuren.
In mijn achterhoofd ben ik al een klein beetje bezig met de titel. zei Hamilton. Maar het belangrijkste voor mij is nu om me te concentreren op de volgende race. Na de volgende race kan ik natuurlijk echt aan de titel beginnen denken, maar het is niet iets wat ik nu al doe. Ik doe dat wel als we de volgende race finishen en de kans hebben om te winnen, om zo dichter bij de titel te komen.

Hamilton heeft nu een comfortable voorsprong van twaalf punten op Alonso, Raikkonen, die nog eens waterkans op de titel heeft, volgt al op zeventien punten: Het is goed voor mijn vertrouwen dat ik zo’n gat heb kunnen slaan. Op de Nurburgring had ik een gelijkaardig incident als Alonso en daar verloor ik tien punten, die heb ik nu dus terug kunnen pakken. Het belangrijkste voor mij is nu gewoon de wagen naar de finish brengen en punten pakken.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!