Sebastien Buemi zal ook aankomend weekend in Eastern Creek Australië voor het Zwitserse A1GP Team uitkomen omdat de andere Zwitserse rijder, Neel Jani, geblesseerd is.

Het was de bedoeling dat Jani na zijn Champcar test van afgelopen week voor PKV Racing naar Australië zou vertrekken om zich op te maken voor een wedstrijd in de A1GP Series. Dit liep echter iets anders. Jani testte en vertrok, maar raakte met zijn hand bekneld tussen een autoportier, waardoor de Zwitser enkele weken uitgeschakeld is.

Door deze verwonding zal Buemi wederom het stuur ter hand mogen nemen in de races en zal Marcel Fässler wederom de “rookietest” voor zijn rekening nemen. Afgelopen race bleek het Zwitserse team goed voor 9 punten, allemaal op het conto van Buemi te schrijven.

Buemi: “Ik kwam dinsdagavond thuis en was nog niet klaar met uitpakken toen ik telefoon kreeg of ik direct naar Australië wilde komen om Zwitserland ook daar te vertegenwoordigen in de A1GP wedstrijd. Het zal heel lastig worden voor me. Ik ken het circuit totaal niet, ik heb de lay-out nog eventjes snel kunnen bekijken voor ik m’n koffers weer pakte, ik ben zelfs nooit eerder in Australië geweest. Ik heb de video’s van de race van vorig jaar bekeken en ik denk wel dat het een circuit is met een mooie afwisseling tussen snelle en langzame bochten. Het is moeilijk om in te schatten hoeveel grip we zullen hebben op de baan, maar we zullen de data van vorig jaar in ieder geval grondig bestuderen. Ook zal ik met m’n engineer en met Marcel Fässler een rondje over de baan lopen. Daarna zal ik er nog een paar rondjes joggend overheen gaan om fit te blijven, zullen we de strategie met het team samen gaan bepalen en hopen we maar dat ‘t voldoende voorbereiding zal blijken. Het voelt in ieder geval heel lekker om zeker te weten dat ik weer in de auto zit!”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter