McLaren-coureur Fernando Alonso vindt het binnenhalen van de rijderstitel belangrijker dan de constructeurstitel. Dat verklaarde de Spanjaard na zijn vierde seizoenszege in Monza.

De constructeurstitel is vanuit een rijders oogpunt niet zo belangrijk. zei Alonso tegenover Autosport.com. Ik heb twee rijderstitels en twee constructeurskampioenschappen gewonnen, dus ik weet heel goed wat het bij het team losmaakt bij het behalen van die titel. Maar ik heb altijd al gezegd dat als ik beide kampioenschappen punten zou moeten geven, dan krijgt de rijderstitel tien punten en de constructeurstitel acht punten. Voor mij persoonlijk telt de rijderstitel gewoon zwaarder.

Gezien de woorden van Alonso zal hij in de vier resterende races volle bak moeten gaan om zijn derde opeenvolgende wereldtitel binnen te halen.  Op dit moment telt de Spanjaard nog drie punten minder dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Alonso zal zich naar eigen zeggen eerst volop richten op eigen succes en daarna pas denken aan het teambelang.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *