Tijdens de aanstaande testsessie van Jordan Grand Prix deze week op Jerez de la Frontera, zal de Nederlander Robert Doornbos opnieuw testen bij het Ierse Jordan team, en dit in de interim wagen voor 2005. Robert Doornbos was de laatste 3 races van vorig seizoen gewaardeerd testcoureur bij Jordan.

Tijdens de aanstaande testweek op Jerez de la Frontera zal Jordan Grand Prix met twee wagens aantreden om data te verzamelen ter ondersteuning van haar ontwikkeling aan de definitieve 2005 bolide. Robert Doornbos zal deze week als enige coureur testen in de 2005 interim wagen, welke reeds voorzien is van alle aerodynamische specificaties conform het 2005 reglement.

Nadat Doornbos in oktober al kennis had gemaakt met de aangepaste EJ-14, zal de Rotterdammer volgende week dus de eerste volledige circuittest voor het team afleggen op het circuit van Jerez de la Frontera.

Doornbos:

“Ik ben erg trots om door het team gevraagd te zijn hen te ondersteunen in hun voorbereidingen op volgend jaar. De afgelopen weken heb ik me in Itali� goed fysiek en mentaal voorbereid om een dergelijke uitdaging aan te gaan. Met de interim wagen zullen we deze week veel kilometers afleggen om vooral relevante technische data te verzamelen. Het accent zal dus niet op rondetijden liggen, omdat deze door de (reglementaire) aerodynamische beperkingen niet te vergelijken zijn met de huidige wagen.  “

Eddie Jordan:

” We waren echt onder de indruk van Robert’s testwerk tijdens de laatste drie Grand Prix, en vandaar dat ik blij ben hem weer aan boord te hebben tijdens het winter testprogramma “

Ook Christijan Albers komt morgen in actie bij Jordan.

robertdoornbos.com

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter