De stille optocht van N�lson Piquet Junior gaat voort. De 19-jarige zoon van drievoudig Formule 1-wereldkampioen Piquet komt steeds dichter en dichter bij de top van de autosportklasse, mede dankzij het enorme budget van vader N�lson. De Braziliaan richtte voor zijn zoon tweemaal een eigen Formule 3- en nu ook een eigen Formule 3000-team op. Dit voor de zekerheid dat zoonlief probleemloos zijn weg naar de Formule 1 kan banen. Het Hitech Piquet Sports Team heeft zich de voorbije dagen ingeschreven voor het Formule 2-kampioenschap, de opvolger van de Formule 3000. Hitech Racing en Piquet Sports hebben vandaag bekendgemaakt dat ze samen 1.9 miljoen Britse ponden (zo�n 3.5 miljoen euro) gaan investeren in een team, waarvan er een half miljoen ponden inschrijvingsgeld is. N�lson Piquet Junior, de regerende Engelse Formule 3-kampioen, zal een team vormen samen met de Zuid-Amerikaans Formule 3-kampioen Alexandre Negr�o Xandinho, en ze zullen hun fabriek hebben vlak naast het circuit van Silverstone in Engeland.

Hitech Racing werd in december 2002 opgericht door David Hayle, die waarschijnlijk de taak van teambaas op zich zal nemen. In amper zeven dagen tijd had hij zich toen een Formule 3-wagen met bijbehorend reservemateriaal opgekocht, en na acht dagen waren ze al aan het testen in Oulton Park (Engeland). In hun debuutseizoen behaalden ze meteen zes podiumplaatsen en ��n zege, vorig seizoen behaalden ze zes podiums met daarvan tweemaal de hoogste prijs. Piquet Sports werd in 2001 opgericht om de toen 16-jarige N�lson Junior te laten deelnemen aan het Zuid-Amerikaanse Formule 3-kampioenschap. Met een pitcrew van amper 6 mechaniciens waren ze erg competitief tegenover de meer ervaren teams. Al snel bleek het een geweldig team te zijn, want in twee seizoenen tijd behaalden ze 13 polepositie�s, 12 overwinningen en 19 podiumplaatsen.

“Ik ben erg opgetogen om in 2005 deel te nemen aan het Formule 2-kampioenschap. Het kampioenschap zal fantastisch zijn, er rijden daar veel goede coureurs rond en het is een hele uitdaging. Tegenover de Formule 3 is het een groot verschil en ik zal er zeker veel leren. De wagens tonen meer gelijkenissen met de Formule 1-wagens en zijn veel krachtiger dan die dat ik bestuurde in de Formule 3. Ook wordt dit kampioenschap met veel meer aandacht gevolgd en nu is het vooral een kwestie van positief op te vallen. Het wordt een moeilijk seizoen, maar we starten allemaal om te winnen en mijn ervaring van de Formule 3 en de Formule 1 (testsessies met de Williams-BMW in 2003) zullen daar zeker bij helpen. Op veel circuits heb ik al geraced of getest en dit wordt een belangrijke stap in mijn carri�re,”

vertelde een opgetogen Piquet Junior.

De jonge Braziliaan heeft intussen al 11 jaar in de autosport achter de rug. Toen hij acht jaar was begon hij in de Braziliaanse kartkampioenschappen, en behaalde drie titels vooraleer hij in 2001 de overstap maakte naar de Formule 3. Een jaar later won hij daar ook en stapte meteen over naar het Engelse Formule 3-kampioenschap. Afgelopen seizoen werd hij tot winnaar gekroond van dit hoogstaand kampioenschap, was de jongste kampioen ooit en was de enige coureur die erin slaagde het Formule 3-kampioenschap te winnen nadat zijn vader het ook won, intussen wel al een 25tal jaar geleden.

Aan zijn zijde komt zijn landgenoot Alexandre Negr�o, Xandinho genaamd. Xandinho betekend iets als �Xander Junior�, wetende dat zijn vader, ook al Alexandre Negr�o genaamd, een ster is in het Touringcar kampioenschap en de Endurance races in Brazili� en Zuid-Amerika. Xandinho is 19 jaar oud en werd in 2001 Braziliaans kartkampioen. Een jaar later nam hij de stap naar het Zuid-Amerikaans Formule 3-kampioenschap en die won hij ook in 2003. Dit seizoen staat hij opnieuw aan de leiding, met nog vier races van de 18 te gaan heeft hij intussen al zeven polepositie�s en tien zeges verzameld.

Het Formule 2-kampioenschap moet de ultieme voorproef worden voor de Formule 1. Snelheden en technologie liggen veel dichter bij de Formule 1 dan voordien het geval was bij de Formule 3000, een ervaring die men biedt tegen een redelijke kostprijs. De kalender bestaat uit de Europese races van de Formule 1, en de GP2-races worden in het voorprogramma van de koningsklasse gereden, net als de Formule 3000 de afgelopen 20 jaar deed. De eerste race vindt plaats op 17 april in Frankrijk en het eindigd met een speciale race, op 25 september in Bahrein.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!