De GP2, ook de Formule 2 genaamd, heeft 12 teams bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het kersverse kampioenschap in 2005. Nu ja, kersvers�het is de andere benaming voor de Formule 3000 met enkele serieuze reglementswijzigingen. Dus vinden we er de meeste Formule 3000-teams in terug, met enkele nieuwelingen. De twaalf teams die zo goed als zeker deelnemen zijn:

 1. Arden              Arden International Ltd.*
 2. Coloni             Coloni Motorsports SRL
 3. BCN                Barcelona Competition & Motorsports S.L.
 4. Durango            Durango Formula
 5. Super Nova         Super Nova Racing Ltd.
 6. ART
 7. ASM
 8. Campos Racing
 9. David Price Racing 
10. Hitech Piquet Sports Team
11. P1 Motorsport
12. iSport International

*indien Arden Jordan zou overnemen vervalt de deelname aan de Formule 2

In het nieuwe ASM-team zal Nicolas Todt, de zoon van Ferrari-baas Jean Todt, deelnemen. De Spaanse ex-Formule 1-coureur Adrian Campos maakt met Campos Racing de overstap van Formule Nissan naar GP2, terwijl DAMS terugzakt naar het Renault V6-kampioenschap. David Price Racing is al 25 jaar lang een gekende naam in de lagere eenzitters-klassen, terwijl de Engelse Formule 3-teams Hitech Piquet Sports en P1 Motorsport de overstap doen. Het twaalfde team, iSport International, is een net opgericht team met aan het hoofd Paul Jackson. De Engelsman is in het verleden ook al opgetreden als teambaas van Den Bla Avis en Petrobras Junior, twee teams die sinds kort uit de Formule 3000 waren verdwenen.

De offici�le deelnemerslijst wordt in januari bekend gemaakt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter