BMW Williams heeft er een driedaagse testsessie opzitten. Alle wagens samen reden ongeveer 3500 kilometer. Ralf Schumacher, Marc Gen� en Antonio Pizzonia kropen achter het stuur van hun Williams, op vrijdag kreeg huidig IRL kampioen Scott Dixon de kans om een F1 wagen uit te testen.

Tim Newton, hoofd van het Williams test team, is uitermate tevreden over de testsessies van de afgelopen dagen.

�Doordat we met 4 rijders hebben getest deze week hebben we een recordafstand afgelegd en een grote hoeveelheid aan data verzamelt. Verder hebben we een shakedown gedaan met het nieuwe FW26 chassis, en banden getest in samenwerking met Michelin. Scott Dixon reed voor de eerste keer en gebruikte de sessie om gewoon te worden aan een F1 wagen. Hij zal later in Barcelona nog eens testen.�

Nieuw-Zeelander Scott Dixon had ondanks een probleem met de versnellingsbak een aangename dag. Hij reed een vierde tijd en was ongeveer 4 tienden van een seconde trager dan Ralf Schumacher, die dubbel zoveel ronden reed.

 

�Het duurt even voor je het onder de knie hebt, maar ik had een aangename dag en ben tevreden met het verloop van de sessie. Spijtig genoeg had ik een probleem met de versnellingsbak en kon ik dus niet zoveel rijden als ik gehoopt had. Ik had graag nog een paar rondjes gereden want ik denk dat ik nog wat sneller kon gaan, maar ik kijk uit naar de volgende test in Barcelona.�

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter