Het seizoen 2002 was ongetwijfeld ��n van de meest saaie seizoenen uit de geschiedenis van de koninginneklasse, 2003 daarentegen was ��n van de spannendste seizoenen, misschien mede dankzij de nieuwe regels van de FIA om de sport aantrekkelijker te maken.

We zijn ondertussen bijna aan de derde Grote Prijs toe uit de 2004 kalender en het lijkt erop dat Ferrari weer eens een maatje te groot lijkt voor de concurrentie, in Australi� behaalde Ferrari een ��n twee overwinning, in Maleisi� was het Michael die het hoogste schavotje mocht betreden�krijgen we een kopie van 2002?

De overmacht van Michael is een doorn in het oog van Bernie Ecclestone, hij bezit namelijk de commerci�le rechten van de F1, dus ook de tv-rechten, de overmacht van het scarlet-rode team uit Itali� heeft zijn invloed op de kijkcijfers, mensen haken af omdat het ��ntonig en saai is, maar Schumi ligt er niet wakker van.

In een Duits dagblad, dat vandaag zal verschijnen, zei de Ferrari ace dat het rijden nu een stuk gemakkelijker is geworden daar hij zich geen zorgen maakt om records te breken, maar Schumi waarschuwt wel dat McLaren en Williams nog steeds gevaarlijke tegenstanders zijn.

Michael Schumacher:

“Ik heb gewoon plezier nu, het is gewoon een groots gevoel nu om in de wagen te stappen en opgewonden buiten te rijden om een snelle ronde te rijden.

Ieder jaar beleef ik meer plezier aan het racen, misschien omdat de druk weg is, waarschijnlijk omdat niemand nog vragen stelt betreffende de records.
Ik rij alleen nog omdat ik wil rijden.”

Veel Formule 1 fans vrezen een herhaling te zien van het 2002 seizoen.
De alleenheerschappij van Ferrari in 2002 leidde tot een daling in de kijkcijfers van de Formule 1.

Michael Schumacher:

“Moet ik dan op de rem gaan staan, juist omdat dat ten goede komt van de Formule 1?
Geen sprake van.
Eigenlijk zal ik nog harder moeten pushen omdat de concurrentie ook niet stil zit en de kloof aan het dichten is, je moet nog niet denken dat het kampioenschap al afgelopen is.

Als ik niet in staat zou zijn om in Bahrein punten te scoren en als Montoya wint dan neemt hij de leiding over in het kampioenschap.”

Michael denkt voorlopig nog niet aan stoppen, hij wil er nog een tijdje mee doorgaan.

 

“Als de concurrentie mij op een ronde zet dan is het tijd om te stoppen:”

aldus de Duitse Ferrari piloot.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter