Mario TheissenBMW heeft het probleem gevonden dat verantwoordelijk is voor Ralf Schumcher�s motor probleem tijdens de GP van Maleisi�. Er zat een fout in een onderdeel van de motor, het kwam dus niet door de extreem hoge temperaturen in het Oosterse land.

Het team onder leiding van doktor Mario Theissen is volop bezig met het verder ontwikkelen van de motor zodat het gat met Ferrari gedicht kan worden. De resultaten van Maleisi� waren in dat opzicht zeer bevredigend.

�Na de eerste twee races heb je nu een duidelijk beeld van waar iedereen staat. In Melbourne was Ferrari zeer dominant en wij liepen nog een seconde per ronde achter. Maar in Maleisi� konden we ze, ondanks de hoge temperaturen, bijhouden. Net zoals vorig jaar zijn we volop bezig met een intensief ontwikkelingsprogramma voor de FW26. Ons doel is het gat met Ferrari te sluiten, en hen voorbij te gaan.�

Maar in de nabije toekomst is er nog de GP van Bahrein, een van de belangrijkste races voor de Duitse autofabrikant. Het Midden Oosten is een van de belangrijkste regio�s voor BMW, en ze willen daar hun technologische voorsprong tonen.

 

�We verwachten weer een warme race in Bahrein, de temperaturen kunnen er oplopen tot 30�C, maar de vochtigheidsgraad ligt er veel lager. We verwachten ook veel rondvliegend zand. Dat zorgt niet alleen voor veel minder grip, het wil ook zeggen dat de luchtfilter van de motor een cruciale rol zal spelen. Het moet verhinderen dat er zand in de motor komt en schade veroorzaakt.�

�Het Midden Oosten is een van de belangrijkste afzetmarkten voor BMW, een race daar geeft ons de kans om onze technologische mogelijkheden te tonen.�

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter