Ferrari had waarschijnlijk gehoopt om met meer punten naar Maleisi� te kunnen afzakken, maar de Scuderia zal tevreden moeten zijn met de tweede plek van Rubens Barrichello. Want wereldkampioen Michael Schumacher moest er op twaalf ronden voor het einde van de GP de brui aangeven. Een aanraking met Nick Heidfeld twee ronden eerder werd Schumacher fataal.

Maar dus toch 8 punten dankzij Rubens Barrichello die zich door een sterke race te rijden opwerkte van de elfde naar de tweede plaats.
“Ik heb van elke seconde van de race genoten. Alle andere teams hebben duidelijk een stap voorwaarts gezet, maar ik moet het team feliciteren voor de goede wagen. De banden hebben het ook goed uitgehouden, ze konden zelfs nog een race aan.”

“Ik had een geweldige start en passeerde Button vrijwel onmiddellijk. Dan volgden een fantastische eerste en tweede bocht waarbij ik voorbij Villeneuve kon geraken, en ik wist dat dit essentieel zou zijn. Na vijftien ronden blokkeerden mijn achterste remmen vrij zwaar, de balans verplaatste zich naar achteren en het was alsof je met een kart aan het rijden was. Op het einde moest ik wel naar Fisichella toe rijden want ik had Alonso achter me. Maar ik moest het voorzichtig doen omdat ik de motor wou sparen. Je moet denken aan Maleisi� en de hoge temperaturen daar. Ik heb een paar problemen gehad met het verkeer.”

Ondanks het feit dat hij de eerste GP van het seizoen niet kon uitrijden is Michael Schumacher voorzichtig optimistisch.
“Alles in beschouwing genomen zijn er veel positieve dingen opgemerkt. We zijn competitief – Rubens reed een super race ondanks dat we met de wagen van vorig jaar reden. We hadden een geweldige snelheid en ik ben er zeker van dat ik voorbij Klien was geraakt. We kunnen tevreden zijn en dit weekend beschouwen als een goed teken voor de rest van het seizoen.”

“Het incident met Heidfeld? Met dit soort dingen zijn er altijd verschillende meningen en de mijne is dat het onmogelijk is om een van ons de schuld te geven. Ik zag het achter me toen ik net de pits uit kwam. Ik maakte duidelijk dat ik mijn positie zou verdedigen, op een gegeven moment verloor ik hem uit het oog en toen ik de bocht in draaide voelde ik dat ik geraakt werd. Ik heb de beelden van het incident nog eens bekeken. Heidfeld was op het gras en had dus niet meer alle controle over zijn wagen. Ik kan hem toch moeilijk beschuldigen van mij te proberen inhalen? Mijn wagen was een beetje beschadigd door de aanraking, dus was er geen nut om nog verder te rijden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter