Er zijn weinig mensen die gedacht hadden dat Red Bull na een race op de derde plek in het constructeurkampioenschap zou staan. Maar ondertussen is dat wel het geval. David Coulthard reed lang op een tweede plek rond, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde positie. Christian Klien maakte het Red Bull feestje compleet met een zevende plek. De Rode Stier is sterk voor de dag gekomen in Melbourne.

Ondanks het feit dat David Coulthard blij is met zijn vierde stek, blijft de Schot toch lichtjes teleurgesteld dat hij in de eindfase van de wedstrijd een mogelijke podiumfinish aan zijn neus zag voorbij gaan.
“Ik had een goede start en kwam op de derde plek. Ik had het een beetje moeilijk door de grote hoeveelheid brandstof, en daarna door het verkeer waardoor ik pakken tijd verloor. Op een gegeven moment heb ik zelfs een Minardi aangeraakt. Een podiumplaats was vandaag zeker haalbaar, en dat zou een droomstart zijn geweest voor Red Bull. Op een gegeven moment was ik zelfs aan het dromen, maar ik kan niet klagen over een vierde plek. Het is veel meer dan we verwacht hadden. Zeker nu Christian ook punten scoorde is dit een fantastische start voor het team.”

Christian Klien moet op een gegeven momenten zeer zenuwachtig hebben rondgereden. Zeker toen Michael Schumacher ronde naar ronde dichterbij kwam, maar uiteindelijk beslisten Nick Heidfeld en de Duitser dat Klien de punten mocht houden.
“Mijn start was wel ok, al verloor ik een plek aan de Williams van Nick Heidfeld. Toen kon ik Villeneuve inhalen en terug in zesde positie komen. Daarna was de hele race vrij goed. De wagen was consistent en de pit stops waren OK. Het was een zeer positieve eerste race voor ons. Het is geweldig dat we tijdens onze eerste race punten konden scoren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter