Motorcrosser Stefan Everts heeft vrijdag in Geneve een voorwaardelijke schorsing van ��n jaar en een geldboete van 15.000 Zwitserse francs gekregen. De tuchtcommissie van de Internationale Motorsportfederatie FIM deed uitspraak in het zogenaamde brilincident.

Tijdens de Grote Prijs van Zuid-Afrika op 26 september gooide de Belg in de tweede manche na een aanrijding zijn crossbril naar de Fransman Pichon. Hij wachtte zijn concurrent bewust op en gooide zijn bril bij diens volgende doortocht. Later in de race reed hij de Fransman bijna van de baan.

De FIM strafte wereldkampioen Everts ook voor diens rol in de rijdersstaking voor de tweede manche in Zuid-Afrika. De rijders verschenen tien minuten te laat aan start uit protest tegen het afschaffen van het prijzengeld. De FIM zag in Everts de aanstoker en legde hem een geldboete op van 10.000 Zwitserse francs.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter