Ant�nio Pizzonia geniet van een voorkeurspositie, zo verteld Sir Frank Williams. Jungle Boy zal vanaf volgende maand aan de zijde van Nick Heidfeld en Anthony Davidson testen, met als inzet het laatste vrije stoeltje bij de topteams. Maar dankzij zijn invalbeurt dit seizoen, waarbij hij driemaal op vier races als zevende eindigde, geeft het team een lichte voorkeur aan de Braziliaan.

“Wij beschouwen onze huidige testcoureur Ant�nio Pizzonia als de grootste kandidaat voor het vrije tweede zitje,” vertelde Williams aan de sportzender Eurosport“Maar dat wilt niet zeggen dat we nu al gekozen hebben hoor. Formule 1-wagens zijn erg dure dingen, dus je wilt niet dat je coureurs nog in hun leerproces zitten. We willen altijd en overal resultaten boeken met de coureurs die we in dienst nemen, en elke beslissing moet een goede zijn. Daarom verkiezen we een ervaren coureur boven een debutant.”

Mark Webber langs zijn kant heeft al laten weten dat hij het geen goede keuze vind om met Pizzonia te gaan samenwerken. Dat vertelde hij aan de Britse zender ITV, naar aanleiding van zijn eerdere ervaringen met de Braziliaan. Pizzonia en Webber waren in 2003 al teamgenoten, toen bij het nu voormalige Jaguar-team. Pizzonia werd na 11 races aan de kant gezet omdat hij volgens de teamleiding niet goed presteerde. Afgelopen seizoen deed Pizzonia bepaalde uitspraken richting het Jaguar team, en dat is ook bij Webber niet goed ter ore gekomen.

Nick Heidfeld heeft nu al vier seizoenen en 86 races ervaring, en internationaal gezien heeft hij een goede marktwaarde voor BMW, gezien zowel coureur als motorbouwer uit hetzelfde land, namelijk Duitsland, afkomstig zijn.

Anthony Davidson heeft al getoond erg snel te kunnen zijn, als testcoureur voor BAR-Honda op vrijdag. Ook hij wilt doodgraag aan een racezitje geraken, en hij had in de zomer al een contract getekend met Jaguar als vaste coureur. Jammer genoeg werd toen bekend gemaakt dat Ford alles terugtrok en moest hij op zoek naar een ander zitje. Red Bull is een optie, gezien dat het personeel voor 90% hetzelfde blijft, maar zijn kans lijkt verkeken te zijn.

Ook werd ooit Coulthard genoemd, maar daarvoor richt ik mij tot een van onze vorige berichten van vandaag.

In ieder geval, mocht Pizzonia het zitje krijgen gaan we vuurwerk mogen verwachten volgend seizoen binnen de teams. Montoya – R�ikk�nen bij McLaren en zoals het er nu naar uitziet ook Webber – Pizzonia, gezien de samenwerking daar moeilijk zal verlopen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter