De Formule 1 coureurs geloven dat de huidige generatie van F1 bolides t� snel zijn en hiermee roepen ze op om dringend iets te veranderen aan deze situatie. Evolutie in de A�rodynamica en de bandenoorlog tussen Bridgestone en Michelin worden hier als de grootste reden aanzien.

De pole van Michael Schumacher vorig weekend, met een Ferrari die benzine mee had voor 10 ronden, was maar liefst 4 seconden sneller dan de pole die Alonso^vorig jaar gereden had. Of dit door de grotere motor koelingen en de grotere achtervleugels met twee elementen komt is nog maar de vraag.

Jarno Trulli:

“Normaal gezien zijn we tevreden dat we telkens sneller gaan, maar nu zijn de wagens toch t� snel,” beweert Trulli.  “Het is iets dat de ingenieurs verder zullen moeten uitspitten. “

De technische werkgroep hield hieromtrent al enige discussies en denkt meteen aan het verminderen van de snelheid maar nog geen enkel serieus voorstel werd al goedgekeurd. Een grote reden hiervoor is dat de technische directeurs niet willen dat er een limiet komt op het ontwikkelen van de a�rodynamica.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter