Voor het seizoen van start ging hadden enkele rijders hun twijfels geuit over de achterliggers. Nadat hij bijna een ronde door een Minardi werd opgehouden vraagt Rubens Barrichello om in te grijpen.

Montoya, die vlak achter Barrichello zat tijdens de betreffende ronde, zei dat de Braziliaan hem opzettelijk tegenhield. Volgens Rubens lag het aan de Minardi, die niet wist hoe hij uit de weg moest gaan.

�Ik denk dat ik niet de enige ben die problemen heeft ondervonden met sommige achterliggers. Maar er komen nog een paar moeilijke circuits aan, en dan zal het probleem nog groter zijn. Er moet dringend iets aan gebeuren.�

�Soms zie je dat de wagen voor je je zo snel mogelijk wil voorbij laten, en dan gaat hij te snel trager rijden, en dat is zeer gevaarlijk. Als je op een ronde wordt gezet, ga dan een beetje van je gas pedaal, en dan gaat de andere wagen je zo voorbij.�

�Een andere vaak gemaakte fout is dat ze te snel door een moeilijke bocht willen, en dan spinnen ze en kunnen ze je meesleuren.�

Voor de GP van Australi� hadden Michael Schumacher en Mark Webber, leden van de Grand Prix Drivers� Association, al aan de FIA gevraagd om maatregelen te treffen. De FIA heeft nog altijd geen voorstellen op tafel gelegd.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter