Mike Gascoyne staat voor moeilijke herorganiseringMike Gascoyne zei voor de start van het seizoen al dat hij van plan was om bij Toyota 2 overlappende designteams aan het werk te zetten. Bedoeling is dat de ontwikkeling van de wagen dan sneller gebeurt, en dat er dus veel beterschap moet zijn vanaf 2005 – 2006.

Bij Renault paste Gascoyne dit plan ook al met succes toe. Het is nog niet duidelijk wie wat zal doen, maar het is niet onwaarschijnlijk dat Gustav Brunner aan de TF105 zal werken. Er zou dan een tweede ontwerper worden ingehuurd om het ontwerp van de wagen van 2006 te leiden. Er zullen dus ook een paar nieuwe ingenieurs moeten worden aangenomen.

Een ander probleem, voor het huidige designteam, is dat het niet echt logisch is dat zij aan de wagen van 2005 mogen werken. De wagen die ze dit jaar hebben afgeleverd werd door Gascoyne al eens als “waardeloos” bestempeld.

Er zijn wel beperkingen in de bewegingsvrijheid van Gascoyne. Zo mag hij bijvoorbeeld geen contact opnemen met ingenieurs van RenaultF1, en zijn de arbeidsregels van Duitsland veel strenger dan die van Engeland.
Maar een groot deel van de contracten bij Renault vervallen binnen de 18 maanden, en Renault kan zijn werknemers niet verbieden om naar Toyota te trekken.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Dino Toso, Renault’s hoofd van a�rodynamica, Gascoyne zal volgen naar Toyota. De twee zijn goede maatjes en Toso maakte mee de overstap met Gascoyne van Jordan naar Renault. Hij sloot zich bij het team aan in 2000, en kan dus waarschijnlijk eind volgend jaar vertrekken…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter