De driejarige relatie tussen HRT en de Formule 1 lijkt tot een einde te zijn gekomen. Het team heeft geen koper kunnen vinden voor 2 december waardoor het team in 2013 zal ontbreken op de grid.

Eerder wisten wij al te melden dat HRT ontbrak op de inschrijflijst voor 2013. Dit was al een eerste indicatie van een naderend afscheid voor het Spaanse achterhoedeteam. Een tweet van Toni Cuquerella lijkt de bevestiging te geven dat HRT niet meer terugkeert in de Formule 1. Vier jaar geleden stelde ik een vriend voor om een Formule 1-team te beginnen. Vandaag, na drie seizoenen is de laatste pagina van HRT geschreven. Het is zeker een avontuur geweest, twitterde Cuquerella.

De zoektocht naar een nieuwe eigenaar voor het Spaanse team is dus op niets uitgelopen. Vlak voor de Amerikaanse GP in Austin besloot Thesan Capital HRT in de verkoop te doen om zo de toekomst van het team te garanderen. Helaas zijn de gesprekken op niets uitgelopen waardoor we het volgend jaar moeten stellen zonder Narain Karthikeyan en Pedro de la Rosa.