Afgelopen vrijdag konden wij van de ‘Pits’ jullie melden dat Lotus voor de centen van Pastor Maldonado had gekozen. Dit ondanks dat het team haar voorkeur voor Nico Hülkenberg duidelijk en meermaals had aangekondigd.

Uw scribent meende daarom dat de deal met Quantum Motorsports van de baan zou zijn, daar Lotus volgens de geruchtenmolen 30 tot 40 miljoen zal ontvangen van het Venezolaanse PDVSA.

Het tegendeel blijkt, want volgens het gerenommeerde Autosport zouden begin deze week de laatste strubbelingen worden opgelost. De Britse autosportblad baseert haar publicatie op basis van bronnen vanuit het team én Quantum Motorsports.

Waar ging het ook al weer over? In juni zou Infinity Racing Partners Limited een aanbod hebben gedaan, om een belang van 35 procent in het team te nemen in ruil voor een dusdanig grote kapitaalinjectie dat Lotus uit de schulden komt en in één klap financieel gezond wordt.

Infinity Racing Partners Limited werd later [in oktober, FR] Quantum Motorsports, maar tot op heden is er geen definitieve handtekening gezet.

Het koste Lotus [naar alle waarschijnlijkheid, FR] haar kopman, Kimi Räikkönen. Maar ook een eventuele komst van het talent Nico Hülkenberg, die volgens de roddeltantes in het paddock naar Force India terug zou keren.

Hoewel menigeen op zijn minst sceptisch is, zou Genii Capital nog altijd uit zijn op een accoord met Mansoor Ijaz die Quantum Motorsports vertegenwoordigd. Dat scepticisme is niet geheel ten onrechte, daar Ijaz meermaals heeft geroepen dat het geld zou worden overgemaakt waarna er niets gebeurde!

Maar het laatste nieuws is dat de werkzaamheden rond de onderhandelingen ‘de laatste dagen‘ zelfs in een stroomversnelling geraakt. En dat er na dit weekeinde, dus deze week er een definitief antwoord komt.

Wij zijn benieuwd, want het duurt allemaal wel erg lang…