Van 17 tot en met 19 december zal naar alle waarschijnlijkheid op het circuit van Bahrein een bandentest plaatsvinden, althans dat meldt Autosprint en La Gazzetta dello Sport. Weliswaar enkel voor de top 3 van het constructeurskampioenschap: Red Bull Racing, Mercedes en Ferrari. Initieel had Pirelli de top vier uitgenodigd maar Lotus heeft geweigerd vanwege financiële redenen, McLaren had zich daarom aangeboden omdat ze de volgende in lijn waren maar Pirelli heeft besloten om het bij deze drie te houden.

Pirelli wil geen klachten van andere teams en daarom mag elke renstal een waarnemer naar Bahrein sturen en zal de data die verzameld zal worden gedeeld met elke team.Toch zet het feit dat enkel de beste teams van 2013 mogen testen kwaad bloed bij de middenvelders van de sport. Zij vrezen dat er zo oneerlijk voordeel wordt toegekend aan de groten van de sport.

Als uw berichtgever eerlijk mag zijn ruikt dit inderdaad naar een soort van elitaire verdeling waarbij de kleintjes opnieuw gepasseerd worden, dit gebeurde al eerder toen men bekend maakte welke teams er in de ‘Strategy Group’ mochten zitten.Toegelaten tot deze Strategy Group zijn Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes, Lotus en Williams. Plus de FIA en FOM. Williams werd hiertoe toegelaten vanuit historische standpunt.

Je kunt je afvragen of Pirelli met deze zet niet zelf de kritiek opzoekt. Wij van de pits houden je zeker op de hoogte van mogelijke ontwikkelingen inzake dit dossier!

[met dank aan Franky Rein voor het citaat over de strategy groep]