De Race of Champions, een jaarlijks terugkerend evenement waarin coureurs uit verschillende disciplines elkaar bestrijden, zal dit jaar geen doorgang vinden. Dit meldt de organisatie zelf via haar website.

Het autosportfestijn was gepland in Bangkok op 14 en 15 december, maar zal niet doorgaan vanwege de onveilige situatie in de Thaise hoofdstad. De organisator en de Thaise Sports Authority, zeg maar de Ministerie van Sport, hebben dit besloten nadat de situatie in de afgelopen dagen escaleerde. Duizenden Thai protesteren tegen de regering vanwege het omstreden amnestievoorstel, dat sommige Thaise politici zou bevoordelen.

Inmiddels staat de teller vooralsnog op twee doden.

Ook in 2010 waren er protesten, welke uitliep tot 90 doden en vele honderden gewonden. Duizenden toeristen zaten vast op de luchthaven van Bangkok. Het gebeuren bracht de goede naam van Thailand als populaire vakantiebestemming veel schade toe.

Dus hoopt de organisator dat er snel een vreedzame oplossing komt in Bangkok, en dat het evenement op een ander datum kan worden gehouden.