Deze ochtend kon mijn collega Fabian van Tiel jullie al melden dat Nico Hulkenberg vandaag zijn krabbel ging zetten onder een contract van Force India en deze namiddag heeft het team dit officieel bevestigd.

De 26 jarige coureur keert zo na een jaartje Sauber terug naar het team waar hij al eerder reservecoureur (2011) en racecoureur (2012) was, het team bevestigd dat het om een ‘multi-year deal’ gaat.

Vijay Mallya: Het is goed om Nico in onze line-up the hebben, het is een boost voor iedereen die met het team geassocieerd is en een echte intentieverklaring voor 2014. We hebben hoge verwachtingen voor 2014 en met door Nico aan te nemen hebben we onszelf in de beste positie geplaatst om die hoge verwachtingen waar te maken. Ik ben er zeker van dat we volgend jaar ons beste seizoen ooit zullen hebben

Nico Hulkenberg:Ik ben blij om terug te zijn bij Force India, het team legt de lat hoog voor volgend jaar maar de ervaring die ik over de jaren heen heb opgedaan zal ons zeker helpen om die doelen te behalen. Ik geloof echt dat we volgend jaar een competitief pakket zullen kunnen voorleggen. Ik heb al veel goede dingen gehoord over de motor van Mercedes, er zij dus veel dingen om enthousiast over te zijn voor volgend jaar. Ik ken het team goed en ik kan hun vastberadenheid zien, het is een geweldige groep mensen, we delen de honger voor succes.

Het team heeft nog niet bekendgemaakt wie naast Hulkenberg zal plaatsnemen in de tweede Force India maar in ieder geval heeft Eddie Jordan er alweer eentje juist!