Begin december kondigde de FIA aan dat tijdens de laatste race van het Formule 1-seizoen, in 2014 de GP van Abu Dhabi, de behaalde punten dubbel zullen tellen voor het WK. De reglementswijziging kon op stevige kritiek rekenen van zowel de fans als insiders onder wie wereldkampioen Sebastian Vettel, die de regel ‘absurd’ noemde. Dus een overwinning in de seizoensafsluiter levert maar liefst vijftig punten op in plaats van de gebruikelijke 25.

Bernie Ecclestone heeft voor het eerst zijn mening gegeven over de maatregel en liet weten dat hij het liefste in de laatste drie races een dubbele puntentelling wil, in plaats van alleen in de laatste race. De bejaarde Brit gaf echter ook aan dat de omstreden reglementswijziging volgende maand wellicht nog van tafel geveegd kan worden, wanneer de Strategy Group het nieuwe reglement bespreekt.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar dubbele punten in de laatste drie races. Het kan echter ook zo zijn dat de regel nog wordt teruggedraaid tijdens de volgende bijeenkomst in januari. Ik vind dat dubbele punten tijdens de laatste drie races, of helemaal niet moet worden uitgedeeld.

Wanneer er dubbele punten uit worden gedeeld in de laatste drie races blijft het kampioenschap voor iedereen, zowel voor de fans als voor de pers, interessant tot het einde van het seizoen., aldus de 83-jarige kleine grote baas van de Formule 1.

Eerder had Dr. Helmut Marko onthuld dat het oorspronkelijke plan behelsde dat er in vier GP’s dubbele punten zouden worden toegekend. Bernie Ecclestone is dus niet tevreden met de huidige gang van zaken en wil dus meer.

De Formule 1-fan zal waarschijnlijk wel hopen dat het omstreden regel van tafel zal worden geveegd?

FIA-president Jean Todt zegt alle ophef niet te begrijpen. Het zou volgens de Fransman om ‘een kleine aanpassing‘ gaan. In mijn ogen is dit niet echt een dramatische verandering. Ik vind de introductie van een nieuwe V6-motor die veertig procent zuiniger omspringt met brandstof, veel belangrijker.