Topman binnen het Mercedes team, Toto Wolff kijkt meer dan tevreden terug op het voorbije seizoen. Volgens wolf heeft het team de doelen die het voor zichzelf had opgesteld zeker overtroffen. Het team ging van de vijfde plaats naar de tweede plaats in het constructeurskampioenschap en versloeg daarmee ook concurrent autobouwer Ferrari.

Het team wist dit jaar 3 overwinningen, 8 poles en 9 podiums bij elkaar te rijden, waar mee men 6 keer meer op het podium stond als de eerste drie seizoenen te samen.

Wolff: Ik denk dat we met de tweede plaats in het kampioenschap zeker onze doelen hebben overtroffen als we dit tegenover onze initiële doelen zetten. We konden het niet verwachten dat we van de vijfde naar de tweede plaats zouden stijgen, we waren consistent tweede en dat hadden we niet verwacht.

Volgens Wolf is de versnelde progressie te danken aan de verscheidene herstructureringen, het opvoeren van haar technische middelen en het vergrootten van het personeelsbestand

Wolf: Het is het resultaat van vele zaken, het hebben van de juiste mensen die samen werken, het hebben van de juiste middelen in Stuttgart. Als team voelen we ons compleet.

Wolff erkend nu dat het team in 2014 hoge verwachtingen zal moeten waarmaken: we hebben nu grote verwachtingen geschept en die gaan verder dan tweede in het kampioenschap. We zullen ons best moeten doen om het momentum hoog te houden, dat is het belangrijkste!