Het team van Sir Frank Williams reed de afgelopen twee seizoenen met Renault-motoren, maar stapt in 2014 over op krachtbronnen van Mercedes. Ter voorbereiding op 2014 werkt Williams nu al samen met Mercedes en dat gaat boven verwachting.

Claire Williams verklaarde tegenover Autosport: De reden dat we aanvankelijk voor Mercedes kozen, is dat we ze van tevoren al hoog hadden zitten en wisten hoe professioneel ze zijn, dus het is geweldig om te zien dat onze veronderstellingen correct zijn gebleken en ons vertrouwen in deze fabrikant terecht is.

Wat de samenwerking met Mercedes in tegenstelling tot die met haar vorige partner Renault bovendien een stuk soepeler doet verlopen, is volgens Williams dat de motorafdeling van Mercedes in Brixworth praktisch om de hoek zit van de Williams-fabriek in Grove.

Voor wat betreft de prestaties houdt de dochter van een slag om de arm. Ik hoop uiteraard dat het de beste van de drie motoren is, ook al is het tot aan de eerste races onmogelijk te weten wie waar staat., zo drukte Claire Williams zich voorzichtig optimistisch uit.