Mocht Fernando Alonso of Kimi Räikkönen de kampioenstitel pakken, dan stelt Ferrari-president Luca di Montezemolo een fraaie bonus in de vorm van een Ferrari LaFerrari beschikbaar.

De LaFerrari genereert 963 pk door middel van een 6,3-liter V12-motor die je kunt doortrekken tot 9.250 toeren. De motor levert 800 pk, terwijl de elektromotor voor de aanvullende 163 pk zorgt. Het koppel bedraagt volgens Ferrari ‘meer dan 900 Nm’. Dit alles resulteert in een 0-100-tijd van minder dan drie seconden.

Alonso of Räikkönen zal dan een exclusieve hypercar in bezit krijgen. Luca di Montezemolo wijst alle 499 exemplaren namelijk zelf toe aan klanten. Je komt alleen voor de hybride sportwagen in aanmerking, als je al hebt aangetoond een ‘goede, vaste klant’ te zijn in de vorm van minstens 5 andere modellen uit Maranello. Of als je het WK Formule 1 wint, dus.

Deze typische manier van zakendoen gaat echter niet op voor Ferrari. Eerder werd Lewis Hamilton een in Papaya Orange gespoten McLaren F1 LM beloofd. Echter pas nadat de jonge Brit drie maal WK zou worden. Maar omdat McLaren na 2008 geen fatsoenlijk auto meer kon afleveren kwam het er niet meer van voor Hamilton, die vorig jaar de overstap maakte naar het team van Mercedes.