De rol van de ‘derde’ coureurs zal in Bahrein een belangrijke rol spelen. Op een totaal nieuw parcour kunnen de zes teams, die extra mogen testen, misschien wel een voordeel halen ten opzichte van de grotere teams zoals Mclaren, Williams en Ferrari.

Bij Toyota is dat Ricardo Zonta. Samen met zes andere teams gaat hij belangrijke informatie verzamelen voor het team. Hij ziet het als een voordeel om naar Bahrein te komen met drie wagens. R. Zonta:

“Hoe meer data we kunnen verzamelen, hoe meer kans op een goede prestatie tijdens de kwalificaties of race.”

Luca Marmorini, het hoofd bij de motorafdeling:

“We zullen Zonta zoveel mogelijk laten rijden. Het kan ook nuttig zijn om te zien hoe de motor en de betrouwbaarheid zal zijn op de wagen van Zonta als die in raceconfiguratie rijdt. Zo kunnen we het ��n en ander aanpassen op beide racewagens!”

De andere vijf coureurs die zullen testen zijn Bjorn Wirdheim (Jaguar), Anthony Davidson (BAR-Honda), Timo Glock (Jordan) en onze landgenoot Bas Leinders (Minardi).

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter