De Indianapolis Motor Speedway krijgt later dit jaar een nieuw laagje asfalt. De werken aan het ovaal zullen ongeveer 2 maanden duren, en 36,500 ton asfalt gebruiken. Het infield gedeelte, dat bijna uitsluitend voor de F1 gebruikt wordt, blijft onaangeraakt.

Omdat de F1 wagens ook een groot deel van de lap afleggen op het ovaal, zal die aanpassing grote gevolgen hebben voor de GP van 2005. Het huidige oppervlak is nog maar 9 jaar oud, maar er zijn al barstjes gevonden die de afwatering bemoeilijken.

Het kan bijna niet anders zijn dan dat deze aanpassing gebeurt op vraag van de F1, want de Indy Racing League gaat niet door als het regent. De IRL voegt daar nog aan toe dat geen een van hun series om een aanpassing vroeg.

Het circuit kreeg sinds 1961, toen het geasfalteerd werd, 3 keer een nieuw laagje asfalt.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter