‘A1 Grand Prix’ is een nieuwe motorsportklasse zoals je bijvoorbeeld Formule 3000 of F1 hebt. De organisatoren benadrukken dat deze nieuwe klasse geen rivaal zal zijn van de Formule 1. Het zou de bedoeling zijn om met de A1 Grand prix te starten in september 2005. Sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum heeft dinsdag de ‘World Cup of motorsport’ voorgesteld in Dubai en dit sterk tegen de zin van de FIA. Maktoum is er nochtans van overtuigd dat dit de Formule 1 ten goede zal komen. En zegt hij: “Ik heb de volle steun van Bernie Ecclestone!”

De reeks zou dus, zoals eerder gezegd, starten in september 2005 gewoon om het lege gat die er altijd is tijdens de winter op te vangen terwijl de Formule 1 zich terug aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen. Dubai, Bahrein, China en Australi� hebben al getekend om een race te laten plaatsvinden in hun land.

Er zouden ongeveer 30 wagens op de grid staan, elk zou een land moeten vertegenwoordigen. Met ongeveer 500 PK en sterk gelijkend op een F1 wagen heeft deze al de crashtests van de FIA met glans doorstaan. Wordt absoluut vervolgd…

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter