Renault kende een dramatisch seizoensbegin, de wereldkampioen was geen schim van de twee voorbijgaande jaren waarin het de overwinningen aan elkaar reed. Langzamerhand komt het Franse team weer boven water en Giancarlo Fisichella laat duidelijk weten dat het doel erin bestaat om BMW-Sauber te verslaan.

 Ik heb gemengde gevoelens overgehouden aan de Noord-Amerikaanse races. aldus Fisichella, die in Canada en Amerika geen punten wist te scoren. In Canada had ik het gevoel dat we een grote stap voorwaarts hadden gemaakt. Dat bleek ook zo te zijn, want we waren snel en consistent. We konden zelfs het gevecht aangaan met Ferrari en BMW. In Indianapolis was de auto ook erg snel. Jammer genoeg spinde ik er, waardoor ik geen punten kon scoren. Het goede nieuws is dat we bewezen hebben dat we vooruitgang boeken met de R27.

Het belangrijkste is nu om punten te scoren, hopelijk lukt dat me komend weekend. aldus de Italiaan tegenover crash.net.Als we dat kunnen doen, moeten we proberen het gevecht met BMW-Sauber aan te gaan en ze proberen te verslaan. Op dit moment is BMW onze dichtste concurrent in het kampioenschap, dus we moeten proberen om in iedere race meer punten dan hen te scoren. Ons doel bestaat erin om ze uiteindelijk voorbij te gaan. Het zal niet makkelijk worden, maar de wagen wordt steeds beter en we zullen er alles aan doen om ons doel te verwezenlijken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!