Toen Toyota net met z�n F1 project van start ging, wou het koste nog moeite sparen om Michael Schumacher bij Ferrari weg te halen. De Duitser mocht, volgens de geruchtenmolen, zelf een getal kleven op de overstap, maar hij tekende bij “zijn” Ferrari team.

Nu lijkt Toyota toch een Schumacher in huis te hebben gehaald. Ralf Schumacher zou zo goed als zeker bij het Duits Japanse team gaan rijden. Schumacher, die dit jaar einde contract is bij Williams, had z’n buik vol van de moeilijke onderhandelingen met zijn huidige werkgever en werd zelfs even bij Renault gesignaleerd.

Toyota haalde eerder Mike Gascoyne voor een recordbedrag over van Renault. Nu het team ook zo goed als zeker een toprijder binnenhaalt, lijken de ambities van Toyota om mee te strijden voor de titel werkelijkheid te worden.

Het team wacht dit jaar nog een moeilijk seizoen, want het huidige chassis werd door Gascoyne als waardeloos bestempeld. Toyota verontschuldigde zich bij zijn fans voor de slechte prestatie in Melbourne.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter