FIA-president zal geen toezichthouder benoemen voor de F1.

In het najaar van 2009 won de Fransman de FIA-verkiezing en beloofde hij destijds de invoering van een commissaris / toezichthouder, die de FIA ​​diende te vertegenwoordigen op de Grands Prix en toezicht zou houden op F1 op een dagelijkse basis.

Direct begonnen de speculaties over wie de ideale kandidaat zou zijn, voor deze krachtige nieuwe rol. Verschillende namen deden de ronde, met inbegrip van oa. Gerhard Berger.

Maar na 15 maanden in zijn ambtstermijn als FIA-president, heeft Todt besloten dat een F1-commissaris niet nodig is:

Ik had een oppervlakkig begrip over de FIA ​​en hoe het werkte, gaf hij toe vanuit zijn kantoor met uitzicht op Place de la Concorde te Parijs.

Dus zeker met dit oppervlakkig begrip in het achterhoofd, hadden we een aantal voorstellen doorgevoerd. De meeste maatregelen zullen blijven zoals ze zijn, zolang ze constructief en nuttig zijn. Ik dacht dat het een goed idee was om een ​​commissaris voor elk FIA-kampioenschap te benoemen. Maar we hebben diverse commissie’s die toezicht houden [oa. WMSC, red.] waarom heb je dan een F1-commissaris nodig?

Met geen F1-commissaris in het vooruitzicht, staat de positie van Todt nog steeds centraal in alle grote beslissingen en onderhandelingen over de sport.

Ik hoef mij niet met alles te bemoeien, zei Todt. Ik wil wel betrokken worden, maar ik maak nooit een autocratische beslissingen – kan ik niet. Want we hebben al een F1-commissie die misstanden zal corrigeren

Todt noemt het voorbeeld van Pirelli als enige bandenleverancier, ondanks de voorkeur van Todt voor Michelin.

Maar Jean Todt gaf wel aan dat hij de belangen van de FIA ​​fel zal behartigen in de aankomende onderhandelingen over een nieuwe Concorde-overeenkomst, gericht op 2013. Het is mijn taak te zorgen voor de huidige en de toekomst van het FIA Formule 1 wereldkampioenschap