RedBull ontwerper Adrian Newey voelt zich enigzins gevleid door de copycats die zijn, inmiddels beroemde, uitlaatsysteem kopiëren. Maar tevens ergert hij zich er aan. Volgens de Brit heeft met name zijn voormalige werkgever McLaren zich er schuldig aangemaakt. Het team uit Woking maakte een dramatische winter mee maar was verassend snel tijdens de seizoensopener in Melbourne. Mede doordat ze in alle haast het uitlaatsysteem hadden aangepast.

Het systeem werkt goed voor ons, aldus Newey. Maar blijkbaar ook voor McLaren. Het is best vleiend als andere teams je nadoen, maar het wordt irritant op het moment dat ze je ermee gaan verslaan.

RedBull werkt momenteel hard aan het KERS-systeem, dat afgelopen weekend in Melbourne niet is ingezet. Op die manier hoopt het team zijn voorsprong te behouden.

Newey: Van nu af aan gaan we met KERS gaan rijden. De problemen die we met KERS hadden stelden eigenlijk niet zo heel veel voor maar het is een complex-systeem. Bovendien zijn wij natuurlijk nog geen experts op dat gebied.