Michael Schumacher heeft zondag op het circuit van Imola de Grand Prix van San Marino gewonnen. In de Ferrari had de Duitser een grote voorsprong op de Brit Jenson Button (BAR) en de Colombiaan Juan Pablo Montoya (Williams).

De Grand Prix van San Marino was de vierde race in het seizoen voor het wereldkampioenschap. Schumacher haalde met zijn vierde zege een score van 100 procent.

De Grand Prix van San Marino was de vierde race in het seizoen voor het wereldkampioenschap. Schumacher haalde met zijn vierde zege een score van 100 procent. De onweerstaanbare Duitser vierde zijn zesde zege op het circuit Enzo e Dino Ferrari in Imola, waar tien jaar geleden de legendarische Braziliaan Ayrton Senna de dood vond.

In de vierde race van het autosportseizoen startte Schumacher voor het eerst niet van pole position. De beste plaats was voorbehouden aan Jenson Button in de BAR Honda. De jonge Brit die kort geleden voor het eerst het erepodium mocht beklimmen was de snelste in de kwalificatie, waar Schumacher een foutje maakte. In Imola hield Button de koppositie een paar rondjes vast, maar na de eerste pitstop nam Schumacher de kop over en was de Grand Prix in een vroeg stadium beslist. De Duitser triomfeerde met grote voorsprong, andermaal subliem.

De tweede plaats van Button was zijn beste prestatie ooit. Juan Pablo Montoya reed in de Williams-BMW een mooie wedstrijd. Achter de Colombiaan werd het Renault duo Fernando Alonso/Jarmo Trulli vierde en vijfde. Schumachers ploeggenoot Rubens Barrichello eindigde op de teleurstellende zesde plaats.

In Imola werd de winnende Ferrari bejubeld. Niet zo gek, want het was voor Schumacher een thuiswedstrijd. “Een heerlijk gevoel”, juichte Schumacher, “een droom komt uit als je thuis een perfecte wedstrijd kunt afleveren. Dit is fantastisch voor onze fans.”

Bij Ferrari vindt men de ontwikkelingen uiteraard geweldig, maar de F1 autosport verliest enorm aan belangstelling door de aanhoudende zegereeks van de rode bolide. Opperhoofd Bernie Ecclestone deed zondag een oproep tot radicale veranderingen. “De Formule 1 is lui geworden. Er moeten dringend verbeteringen worden aangebracht voor het te laat is. De tijd dringt.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter