Wie pas in de F1 komt heeft het nadeel dat hij de meeste circuits moet leren kennen, een feit dat iedere piloot ooit heeft meegemaakt.
Dit weekend trekt het F1-circus naar Bahrein en hier zal iedere piloot te maken krijgen met een nieuw circuit, hier zullen ze moeten strijden met gelijke wapens.

Veel piloten leren circuits kennen op hun gameconsole, maar Rubens Barrichello wil het anders aanpakken, hij wil het op de oude manier doen.
De Braziliaan zal het parcours verkennen met een fiets.

Rubens Barrichello:

“Ik ben nog nooit in dit gedeelte van de wereld geweest.

Waarschijnlijk zal ik een paar rondjes afleggen met de fiets, al lopend of wandelend, zo krijg je het gevoel.
Het enige wat je daarna kan doen is rijden en het circuit stuk per stuk leren kennen.”

De Braziliaan maakt zich echter geen zorgen om het circuit te leren kennen.

Rubens Barrichello:

“Ik wel gehoord dat er weinig ori�ntatiepunten zijn aan het circuit, daar het in de woestijn ligt, anders heb je al eens een brug, verandering in asfalt of iets dergelijks.”

Voor ons, F1 fans, is dit circuit een uitgelezen moment om eens te zien wie zich het snelst aanpast aan een nieuwe omloop, deze keer is iedereen gelijk en zal iedereen vanaf nul moeten beginnen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter