Meer dan 200 betogers hebben gisteren de ambassade van de VS in Manama aangevallen. Ze schreeuwden slagzinnen als “Dood aan Amerika en Isra�l” en smeten met stenen. De aanval veroorzaakte geen schade en werd door de politie uit elkaar gehaald door traangas en charges.

Er is sprake van een verhoogde spanning in heel het Midden Oosten nadat Isra�l de spirituele leider van Hamas, Sjeik Ahmed Yassin, vermoorde.

De aanval op de ambassade van de VS werd door verscheidene regeringen in het Midden Oosten omschreven als “onverantwoordelijk”. De laatste keer dat de ambassade het doel was van relschoppers was in april 2002. De betogers eisten toen een einde van de contacten tussen Bahrein en de VS.

De Bahreinse overheid heeft de veiligheidsdiensten in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. Dit om rellen of andere verstoringen van de allereerste GP in het Midden Oosten te voorkomen.

“Alle ogen van de wereld zijn gericht op Bahrein, en de regering zal kosten noch moeite sparen voor de beveiliging van de GP.”

Zei een regeringswoordvoerder tegen Reuters.

Vorige week bestormden 100 fanatici een Frans restaurant in Manama. Ze staken het restaurant in brand omdat het alcohol verkocht. Er waren ook al acties tegen de verkoop van alcohol op en rond het circuit. Hoewel Bahrein een islamitische staat is, is ze meer te vergelijken met Westerse landen dan haar buren. Maar er is sprake van een groeiend fundamentalisme in de oliestaat.

Ondertussen hebben de F1 teams een veiligheidsanalyse gemaakt.
De teams vinden dat het zeker en vast veilig is om naar Bahrein te reizen, maar nemen toch enkele extra veiligheidsmaatregelen.
Williams adviseert zijn teamleden om niet rond te trekken in grote groepen en op het circuit of in het hotel te blijven.

Willi Weber, manager van de Schumacher broertjes, zei dat ook Michael zich veilig voelt.

“Ik heb gesproken met de secretaris van de koning van Bahrein, en hij zei dat alles wat kan gedaan worden ook zal gedaan worden.
Michael zal steeds met een gewapende bodyguard rondlopen, en hij mag 1 van de persoonlijke wagens van de koning gebruiken.”

“De koning stelde zelfs voor om Michael in het paleis te laten overnachten. Het was een fantastisch aanbod, maar Michael wou met zijn drukke agenda geen vervelende gast zijn.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter