* Belgi� – Lommel
Testcircuit Ford
Rijder: Bjorn Wirdheim (Jaguar)
Weer: Luchttemp. 20�C – wisselvallig daarna regen/onweer

Hier heeft Bjorn Wirdheim de Jaguar een shakedown gegeven en enkele nieuwe airodynamische onderdelen getest.

* Itali� – Mugello
Lengte: 5,245 Km – Kort circuit 2,760 Km
Rijder: Diversen
Weer: luchttemp. 13/18�C – circuittemp. 16/22�C – regen daarna wisselvallig

Het regende vandaag in Mugello de hele dag. De teams hadden een kleine twee uur een droog circuit in de late nammidag, toen monteerden ze dus ook ijverig slicks… . Jenson Button was zich toen echter al aan het omkleden met als gevolg dat hij de traagste tijd van vandaag had. Normaal gezien ging Jenson nieuwe airodynamische zaken uitproberen maar door het weer was dat onmogelijk. Ondanks dat de testritten van deze week in het water gevallen zijn bleef Jenson optimistisch

“Er is geen reden waarom we niet snel zouden zijn in Barcelona. We zijn al snel geweest in alle tests daar dit jaar. Tot nu toe hebben we al tijdens elke test en race nieuwe zaken op de wagen staan. Dit is heel belangrijk om het tempo te volgen.”

Rubens Barrichello reed de snelste tijd, hij reed rondjes om het bandenprogramma van Bridgestone verder af te werken.
Olivier Panis reed de derde tijd in zijn Toyota.

“Dit was een goede test, ondanks het weinige rijden door de regen. We vonden een goede set-up en de auto voelde beter aan. We hadden ook een succesvolle bandentest om het juiste compound te bepalen voor de komende wedstrijd in Barcelona. Nadat ik, om veiligheidsredenen voor de motor, moest stoppen in de nammidag verrichte Ricardo de rest van het werk wat we gepland hadden.”

Ricardo Zonta blikte terug op een zware week maar hij was er tevreden over. In totaal heeft hij over de vier dagen een dikke 1850 Km afgelegd. (360 ronden)

“Ik had een lange week op dit veeleisend circuit. Vandaag hebben we ons toegelegd op langere runs, tesamen met werk op het tractie controle-systeem en werk op de coolingssystemen. We hebben deze week een hele hoop kleine dingen getest op de wagen en verbeteringen geboekt voor Barcelona.”

1 R. Barrichello (Ferrari) 1’20.302 (56 – 17 op het korte circuit)
2 A. Davidson (BAR) 1’20.467 (60)
3 O. Panis (Toyota) 1’21.835 (56)
4 R. Zonta (Toyota) 1’22.630 (55)
5 J. Button (BAR) 1’27.156 (36)

* Engeland – Silverstone
Lengte: 5,141 Km
Rijders: Marc Gene (Williams)
Weer: Regen & stortregen

Vandaag was Mark Gene alleen aanwezig voor Williams, ondanks het slechte weer kon hij toch nog enkele bandentypes van Michelin evalueren

* Engeland – Santa Pod
Rijder: Takuma Sato (BAR)

Takuma reed op het Santa Pod ‘circuit’ vandaag om de BAR een shake-down te geven op het rechte stuk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter