Oud Formule 1 teambaas Eddie Jordan heeft zich uitgelaten over het vertrek van Michael Schumacher uit de Formule 1. Jordan verklaart dat het team van Ferrari de Duitser heeft gedwongen na afloop van het seizoen 2006 zijn helm aan de wilgen te hangen.

In een Engels tv-programma dat speciaal is gemaakt naar aanleiding het afscheid van Schumacher verklaart Jordan dat Ferrari graag wou dat Schumacher ermee op hield om vervolgens Kimi Raikkonen naar het team te halen. Iedereen heeft zijn mening over het vertrek van Schumacher, ik ook, opent Jordan. Ik denk dat Ferrari Schumacher heeft laten stoppen omdat ze Kimi al een contract hadden laten tekenen en ook Felipe Massa willen ze niet kwijt, aldus Eddie Jordan.

De Britse tv-commentator, Martin Brundle, deelde de mening van Jordan niet maar nam net als Jordan de Duitser onder vuur. Ik denk dat Schumacher uit eigen beweging is gestopt met het racen in de Formule 1, hij wist dat Kimi naar Ferrari zal komen en durfde het niet aan om rechtstreeks met hem te gaan racen. Dat is zeker een zonde in zijn carrière., aldus Brundle.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter