Shuhei Nakamoto, Senior Technical Director van Honda geeft wat meer uitleg over de nieuwe RA107 die vandaag werd voorgesteld. De uiteindelijke verflaag wordt over een dikke maand bekendgemaakt maar de wagen is nu al klaar om getest te worden (zoals Rubens Barrichello gisteren al demonstreerde).
Barrichello in de RA107

We zijn tevreden over de eerste prestaties na deze eerste dag met de RA107. Er is nog heel wat testwerk nodig voor we aan het raceseizoen beginnen maar er zijn positieve tekens die ons geruststellen dat we de juiste richting hebben gekozen.

De RA107 is het resultaat van 10 maanden ontwerpen, ontwikkelen en produceren. We zijn eraan begonnen toen de RA106 voor het eerst racete en het is dankzij ons personeel in Brackley en Bracknell, samen met Honda R&D in Tochigi, dat we hem hebben kunnen maken.

Onze grootste uitdaging was het verbeteren van de aërodynamische efficiëntie terwijl we ook de nieuwe en strengere veiligheidsregels moesten invoeren. Ik ben blij dat we dat hebben gehaald en ondertussen hebben we ook het gewicht van de wagen verminderd. De RA107 heeft ook innovatieve nieuwtjes zoals rond de uitlaat en radiatoren waardoor het chassis beter geïntegreerd is met het aerodynamische pakket.

We zijn ook blij met de vooruitgang die we boekten bij het begrijpen van de Bridgestone Potenza banden. Dat hebben we te danken aan het simulatiewerk in Brackley en onze wintertesten waarbij we meer hebben getest dan onze tegenstanders.

Het ontwerp van de motor was ook uitdagend omwille van de homologatie die er vanaf nu is. Ik ben blij met wat we bereikt hebben op het vlak van aandrijving en brandstofefficiëntie, terwijl we ook het aantal toeren per minuut hebben beperkt tot 19.000.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter