In deze nieuwe reeks bekijken we van dag tot dag wat er wanneer gebeurde in de geschiedenis van de Formule 1. Bij de belangrijkste dingen wordt eveneens een woordje uitleg gegeven. Vandaag twee januari, een stille dag.

1957: De geboortedag van Giuseppe ’Beppe’ Gabbiani. Hij werd geboren in het Italiaanse Piacenza en twee jaar Formule 1. In 1978 kon hij zich tweemaal niet kwalificeren in een Surtees-Ford Cosworth. Drie jaar later kreeg hij een nieuwe kans bij de rode lantaarn Osella-Ford Cosworth, waar hij zich twaalf van de vijftien Grand Prix’ niet kon kwalificeren. In de enige drie races die hij wél reed crashte hij tweemaal en moest hij éénmaal aan de kant met een kapotte motor. Zijn beste resultaat: een 20ste startplaats in San Marino 1981.

1962: Een race die niet meetelde voor het wereldkampioenschap, gehouden in het Zuid-Afrikaanse Killarney. Trevor Taylor won in zijn Lotus, voor teamgenoot Jim Clark en Joachim Bonnier (Porshe).

1967: De Grand Prix van Zuid-Afrika werd gehouden op het circuit van Kyalami. De winnaar werd Pedro Rodriguez (Cooper) en behaalde zo zijn eerste overwinning uit zijn carrière. John Love werd tweede (eveneens Cooper), derde werd John Surtees in zijn Honda.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter