Heikki Kovalainen maakt in Australië zijn racedebuut voor Renault in de Formule 1. De Fin, die het afgelopen jaar testcoureur was van de Franse renstal, klinkt erg strijdlustig: Ik kan ze allemaal verslaan.

Kovalainen krijgt dit jaar de zware taak om Fernando Alonso te vervangen, de Spanjaard rijdt dit seizoen voor McLaren: Ik heb al met Fernando gesproken hem gezegd dat ik het gevecht met hem zal aangaan. Hij liet me weten dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat hij ook zal aanvallen. Het zal een spannende competitie worden, ik kijk er enorm naar uit. aldus Kovalainen in The Sunday Mirror.

Kovalainen zal niet de enige Fin zijn in de F1, zijn landgenoot Kimi Raikkonen rijdt dit seizoen voor Ferrari: Kimi weet dat ik met hem het gevecht zal aangaan, dat hoef ik hem niet te zeggen. Mocht ik dat toch wel doen, dan zou hij er zich toch niets van aantrekken. Hij heeft een rustig karakter.

De Fin vindt het bijzonder jammer dat hij niet meer tegen Michael Schumacher kan racen: Het zou leuk geweest zijn om tegen de beste coureur aller tijden te racen. Maar volgend jaar (dit seizoen) zullen er misschien andere jongens en teams zijn waartegen je moet vechten, dus dat maakt geen groot verschil.

Kovalainen heeft alle vertrouwen in een goede afloop in zijn debuutseizoen als racecoureur:  Het team weet dat ik snel ben, anders zou ik dit seizoen niet racen. Tijdens de tests kon ik Alonso en Fisichella bijhouden. Ik weet zeker dat ik de volledige steun zal krijgen van Flavio en het team om te kunnen vechten tegen de concurrentie en mijn teamgenoot.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!