Op vier dagen van de start van het nieuwe A1GP seizoen is er hommeles bij team Nederland. Alles draait om geld, of beter gezegd de garantie op geld. Jos Verstappen vindt dat hij het recht heeft om op regelmatige basis betaald te worden. Team Nederland bekent dat het een achterstand had maar zegt dat alles betaald is geraakt.

Ik vind het echt verschrikkelijk jammer en ook waardeloos voor de fans van Jos maar we moeten eerlijk zijn, dit is ook Jos en als je een fan van Jos bent moet je ook een fan van Huub Rothengatter zijn. Zei teambaas Jan Lammers op zijn website.Vorig jaar heb ik als eerste Jos gebeld om hem in de auto te krijgen en daar hebben we allemaal veel plezier aan beleefd, maar ik heb ook enthousiasme en passie nodig, het gaat nu alleen maar over geld.

Jos Verstappen en zijn manager voerden naar eigen zeggen al een hele tijd besprekingen over een betere betaling. Na maandenlang gepalaver kon de organisatie geen garanties geven.
Je moet weten dat we niet een herhaling willen van vorig seizoen: rijden, de hele wereld over reizen en wachten op je salaris. Ik heb echt maandenlang moeten wachten op mijn centen. Terwijl ik er alles voor doe om de A1 goed te promoten.

Hoe zou jij je voelen als je maandenlang voor je baas werkt en je krijgt je loon niet op tijd uitbetaald? En dat maand na maand? Dan houdt het toch een keer op?

Het was de organisatie opgevallen dat de sport enorm veel Nederlandse fans heeft, wat ook een van de redenen is waarom de openingsrace op Zandvoort wordt gehouden. Dit welles-nietes spelletje is dus op hun kosten.

Ik vind het vreselijk dat het zo afloopt. Ik weet ook dat er veel fans naar Zandvoort komen om mij te zien. Ik besef dat ze zwaar teleurgesteld zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat ze de ware reden achter mijn besluit nu kennen. Zei Verstappen op zijn website.

Reserverijder Jeroen Bleekemolen zal Verstappen vervangen, volgens Lammers is hij de perfecte keuze.

Onze focus is nu gericht op het maximaal presteren voor het grote publiek we willen nog steeds als A1 Team Nederland goed presteren. Die moeilijke opdracht heeft nu reserve rijder Jeroen Bleekemolen maar we hebben het volste vertrouwen in Jeroen’s capaciteiten. Het zou tenslotte niet de eerste keer zijn dat hij een race in Zandvoort wint

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter