Enkele rijders klaagden na de eerste testdag in Bahrein dat de harde Bridgestoneband niet genoeg grip vertoonde. Kees van de Grint, verantwoordelijk voor het F1 programma van Bridgestone, verklaarde aan autosport.com dat de banden functioneerden zoals verwacht. Het is nu aan de teams om te wennen aan de verschillende specificaties.

 Ik ga niet zeggen dat er teams zijn die problemen hebben met de banden. Op mechanisch vlak zijn er geen problemen, maar sommige teams moeten zich meer aanpassen dan andere.

Het verschil tussen de harde compound en de zachte compound was op de eerste dag wel groter dan verwacht, maar vrijdag was het al verkleind met vier tienden.

Het verschil was eerst een volle seconde, maar eens er rubber op het asfalt kwam en de temperatuur de lucht in ging, verkleinde het. Op het einde van de dag was het verschil tussen de twee compounds zes tienden. Idealiter is het verschil een halve seconde, maar we zien geen redenen om de banden te wijzigen.

De enige afwezigen in Bahrein zijn Williams en Spyker. Die teams zullen van Bridgestone alle informatie ontvangen over de banden, maar van de Grint voelt dat ze misschien nog spijt zullen krijgen van hun beslissing om weg te blijven: Natuurlijk zullen zij alle informatie krijgne, maar ze zullen natuurlijk geen info hebben van hun rijders hoe de banden presteren in deze warme omstandigheden. Soms is wat op papier staat anders dan wat rijders aanvoelen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter