Op sommige sites prijkt sinds gisteren een “gelekte” foto van de nieuwe Honda verflaag. Als we die foto mogen geloven zal de RA107 als rijdende wereldbol door het leven gaan, maar dat buiten beschouwing gelaten valt er nog één ding op: het gebrek aan sponsors.

Tot nu toe reed Honda rond met slechts een handvol “kleine” sponsors maar geen echt grote namen, laat staan namen die grote plekken van de wagen kunnen opkopen. De enige sponsor die we op de wagen kunnen herkennen is de website myearthdream.com en ondanks alle geruchten is dat ook geen sponsor van het team.

De website myearthdream.com werkt momenteel nog niet en daar is een heel goede reden voor: de domeinnaam werd geregistreerd door 19 Entertainment, het bedrijf van Spice Girls manager Simon Fuller. Het marketingbedrijf werd vorig jaar door Honda ingehuurd om het team hot te maken om zo nieuwe fans en sponsors aan te trekken.

Dat bleef voorlopig bij het aantrekken van Murray Walker (hip, hipper, hipst) als PR man en Jenson Button en Rubens Barrichello zo veel mogelijk zwart te doen dragen.

Dit jaar gaat Honda dus “groen” en (we kunnen er alleen maar naar raden) op myearthdream.com zal je (waarschijnlijk) vanaf morgen jouw hoop voor een betere wereld kunnen uitdragen. En wie weet is het dan de bedoeling dat die droom dan op de wagen komt te staan, in de plaats van sponsors die blijkbaar moeilijk te strikken zijn…

Even duidelijk maken: dat lijkt (volgens ons) het opzet te zijn, of het echt zo is vernemen we pas morgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter