Emmanuel ‘Toulo’ de Graffenried is niet meer. De Zwitser is vandaag aan een natuurlijke dood overleden. Hij was het meest succesvolle tijdens de vooroorlogse jaren en won in 1949 de Grand Prix van Engeland. In 1950 nam hij deel aan de eerste officiële Formule 1-race, ook in Engeland. Toen moest hij na 36 ronden aan de kant door een opgeblazen motor. Zijn beste resultaat was een vierde plaats tijdens de Grand Prix van België in 1953. Zijn laatste Grand Prix reed hij in Italië 1956, na een onderbreking van twee jaar. In de jaren ’70 kwam hij terug naar de paddock als vertegenwoordiger van Philip Morris’ sigarettenmerk Marlboro. Emmanuel de Graffenried werd geboren op 18 mei 1914 in de Franse stad Parijs. Hij was vandaag 92 jaar, 8 maanden en 4 dagen oud toen hij in zijn woonplaats in Lonay (Lausanne, Zwitserland) zijn laatste adem uitblies.

Van de eerste Grand Prix Formule 1 (Engeland 1950) leeft er nog maar één coureur van de 24; Tony Rolt is op dit moment 88 jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter