De rel rond de zogenaamde Customer Cars of aklantenwagens dreigt uit de hand te lopen. Super Aguri en Scuderia Toro Rosso hebben elk een manier gevonden om de regels over het ontwerpen van je eigen wagen te omzeilen.

No PeaceSuper Aguri zou een wagen ontwikkelen in samenwerking met een consultantbedrijf (die de Honda van vorig jaar hebben overgekregen) terwijl Toro Rosso, vorig jaar al betrokken bij de V10 rel, gebruik kan maken van de Red Bull van dit jaar omdat die ontworpen is door Red Bull Technologies en niet door Red Bull Racing.

Dit is allemaal zeer tegen de zin van voornamelijk Spyker want dat team ziet zijn twee naaste concurrenten materiaal gebruiken dat voor het kleine team onbereikbaar is. Ook Mario Theissen van BMW liet zich vorige week ontvallen dat hij niet gelukkig is met het achterpoortje dat door de twee gebruikt wordt.

Vorige week stelde Bernie Ecclestone daarom tijdens een vergadering een compromis voor maar dat werd verworpen. Nu dreigt de situatie te escaleren omdat het ernaar uitziet dat de rel tijdens de controles van de wagens zal beslecht worden. Als een team een klacht indient zullen de wagens gecontroleerd en mogelijk uitgesloten worden.

Vanaf 2008 mogen teams een ontwerp aankopen en moeten ze dus de intellectuele rechten niet meer in handen hebben. Prodrive, dat vanaf dan mee zal kampen maakt binnenkort bekend wie hun partner zal worden. Tot die regels van kracht zijn lijkt een meerderheid van de teams te vinden dat de huidige regelgeving niet omzeild mag worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter